IGIENA SI STERILIZARE

Grija pentru sanatatea pacientului este intotdeauna pe primul loc. Aceasta se reflecta si in atentia deosebita pe care o acordam igienei si sterilizarii, pentru ca nimic nu este mai important decat sa va simtiti in siguranta.

 

In 1997 cand am deschis primul cabinet de medicina dentara am stiut ca este necesar sa investim continuu in substante dezinfectante si aparatura de sterilizare din respect fata de sanatatea pacientilor nostri. Astfel metoda de sterilizare a instrumentarului stomatologic a evoluat de la clasicul pupinel (caldura uscata) la actualul autoclav care duce sterilizarea la un alt nivel de calitate si siguranta. Autoclavul face parte din clasa B de sterilizare conform normelor CE EN 13060 si foloseste vapori de apa sub presiune la o temperatura de 136 grade Celsius. Pentru a putea verifica calitatea sterilizarii dupa fiecare ciclu acesta printeaza un raport cu toti parametrii din acea sesiune.

 

Uniturile dentare Castellini (Italia) pe care le avem in dotarea clinicii sunt prevazute cu un sistem propriu de dezinfectie a circuitelor de la piesele de mana (turbina si micromotor) cat si a spray-ului aer-apa prevenind astfel dezvoltarea coloniilor bacteriene si proiectarea lor in cavitatea bucala in momentul folosirii.

 

Igiena cabinetului se realizeaza prin metode chimice de sterilizare cu ajutorul solutiilor dezinfectante si antiseptice. In cadrul fiecarui act medical se folosesc produse consumabile de unica folosinta precum bavete, pahare, ace, manusi si aspiratoare bucale. Dupa fiecare pacient, asistenta dezinfecteaza toate suprafetele de lucru cu solutii cu un puternic efect bactericid si virucid, cu actiune rapida si uscare imediata.

 

Deseurile medicale (cu un inalt risc de contaminare) sunt colectate in recipiente speciale si tinute in conditii de umiditate si temperatura scazuta. Acestea sunt ridicate periodic de personalul specializat al unei firme de incinerare.

 

 

Pasii pe care ii urmeaza asistentele in sterilizarea instrumentarului:

  • Presterilizare in cabinet in solutii speciale cu efect bactericid si virucid
  • Spalarea instrumentarului
  • Impachetarea instrumentarului in pungi de sterilizare de unica folosinta. Acestea au markeri de control care in urma sterilizarii isi schimba culoarea pentru inca o verificare a calitatii
  • Inscriptionarea zilei si a orei sterilizarii
  • Sterilizarea propriu-zisa in autoclav
  • Depozitarea in compartimente speciale

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Contacteaza-ne

 

+40 741 221 448

office@dentalex2000.ro

str. Pravat nr. 8, bl. P5, sc.6 , ap 103-104

061563, sector 6, Bucuresti

www.dentalex2000.ro

 

Copyright @ 2021 Dentalex 2000.

Toate drepturile sunt rezervate.

Politica protejare date cu caracter personal.
Politica utilizare Cookie.