ORTODONTIE

Toti ne dorim zambetul ideal, cu dinti aliniati, dar daca se poate si fara ajutorul
unui aparat ortodontic. De foarte multe ori, insa este necesar un astfel de aparat

pentru a obtine succesul tratamentului.

 

Ortodontia se ocupa atat de corectarea inghesuirilor dentare cat si a ocluziei (muscaturii). Persoanele de orice varsta pot beneficia de un tratament ortodontic. Acesta imbunatateste nu doar aspectul zambetului, dar si sanatatea orala. Dintii corect pozitionati sunt mult mai usor de curatat si este mult mai putin probabil sa fie afectati de carii si boala parodontala.

 

Aparatul dentar este recomandat in urmatoarele cazuri:

 

 

 • Rezolvarea anomaliilor dento-maxilare
 • Repozitionarea dintilor migrati
 • Aducerea pe arcada a dintilor inclusi
 • Rezolvarea problemelor de estetica dentara
 • Crearea spatiului necesar inserarii de implanturi
 • Inainte de aplicarea fatetelor dentare

 

 

 

Tipuri de aparat dentar:

Aparate mobile

Aparate fixe

Tipuri de aparate fixe

Aparatul dentar mobil este indicat in special copiilor intre 7 si 11 ani, in perioada de crestere. Aparatul dentar ghideaza cresterea si dezvoltarea maxilarului si mandibulei. El poate ajuta si la largirea arcadelor dentare, permitand eruptia corecta a dintilor permanenti si alinierea corect a dintilor inghesuiti. Exista si cazuri in care acest aparat se foloseste ca precursor al aparatului dentar fix. Eficienta tratamentului ortodontic cu aparat mobil depinde de colaborarea micutului pacient si de determinarea acestuia de a-l purta permanent!

Aparatele ortodontice fixe sunt cele mai frecvente aparate dentare utilizate. Aparatele dentare fixe sunt compuse din elemente fixate pe suprafata dintelui (bracketi) si care sunt conectate prin intermediul arcurilor ortodontice, impreuna realizand deplasari dentare foarte precise. Aparatul fix se aplica de obicei la 11-12 ani dupa ce toti dintii definitivi au erupt pe arcada. Aparatele fixe se pot purta la orice varsta fiind indicate atat adultilor cat si copiilor.

Exista aparate metalice sau estetice: ceramice sau din safir. Bracket-urile de metal sunt frecvent utilizate. Foarte multi pacienti opteaza pentru varianta fizionomica (din ceramica sau safir) ce reprezinta o buna alternativa la bracketii metalici din punct de vedere estetic.

Aparatul dentar Invisalign®

 

Un zambet va poate oferi incredere, stima de sine si fericire. Gandindu-va mai bine, infrumusetarea zambetului depaseste granitele esteticii. Inseamna sa faceti ceva pentru dumneavoastra – astfel incat sa fiti mai apropiat de ...dumneavoastra insiva.

 

Invisalign® este un sistem modern de aliniere a dintilor dumneavoastra care ofera alternative la multe dintre dezavantajele sistemelor cu brackets (aparate ortodontice fixe). Sistemul Invisalign® consta intr-o serie de alignere (asemanatoare gutierelor dentare) aproape invizibile, care se schimba la fiecare doua saptamani cu urmatorul set de alignere. Fiecare aligner este fabricat in mod individual pentru fiecare pacient. Pe masura ce inlocuiti fiecare aligner, dintii dumneavoastra se vor deplasa putin cate putin in fiecare saptamana pana cand ajung in pozitia finala dorita de catre dumneavoastra si medicul ortodont.

Ce trebuie sa stii

 

 

 • Asociatia Americana de Ortodontie recomanda ca un copil sa fie consultat de un specialist ortodont nu mai tarziu de varsta de 7 ani.
 • Pana in jurul varstei de 10-12 ani aparatul ortodontic poate corecta anumite dizarmonii scheletale (de crestere osoasa). Dupa aceasta varsta ele pot fi abordate doar printr-un tratament interdisciplinar complex ortodontic si chirurgical.
 • Dintii erupti gresit la varste fragede pot afecta cresterea si dezvoltarea armonioase a scheletului facial, ducand la aparitia de asimetrii faciale semnificative.
 • Dizarmonia ocluzala in zona frontala (modul in care se intalnesc dintii in muscatura) poate duce la modificarea formei dintilor, avand astfel un impact negativ asupra esteticii zambetului.
 • Modificarile de pozitie ale dintilor pot induce suferinte la nivelul articulatiei temporo-mandibulare;

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Contacteaza-ne

 

+40 741 221 448

office@dentalex2000.ro

str. Pravat nr. 8, bl. P5, sc.6 , ap 103-104

061563, sector 6, Bucuresti

www.dentalex2000.ro

 

Copyright @ 2021 Dentalex 2000.

Toate drepturile sunt rezervate.

Politica protejare date cu caracter personal.
Politica utilizare Cookie.